Een trap is een onmisbaar onderdeel voor uw woning of kantoor. Een trap is vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl een trap als het ware een meubelstuk in de entree, of in uw woonkamer is en dus een belangrijk stijlelement.

Wij leveren en monteren trappen in diverse uitvoeringen en stijlen zoals: landelijk, klassiek, modern, design, living en zakelijk. Maar vooral exclusieve trappen. Het zijn de details die de trap compleet maken waarbij veiligheid, gebruiksvriendelijk en de keuze van de materialen centraal staan.

In onze showroom kunnen wij u aan de hand van de daar opgestelde trappen en aanwezige foto’s u verder informeren over de mogelijkheden, toegespitst op uw situatie.

Opzoek naar de ideale trap?

Indien u op zoekt bent naar de meest ideale trap voor uw situatie is het aan te bevelen de onderstaande volgorde te hanteren.

 1. Oriënteren
  Orienteer in looproutes,  links- of rechtsdraaiend, open of een dichte uitvoering, weggewerkt of in ’t zicht geplaatst   
 2. Inspireren
  Ga opzoek naar inspiratie, welke stijl, houtsoort en uitvoering spreekt u aan.
 3. Adviseren
  Laat u uitgebreid adviseren en voorlichten. Wij hebben de expertise in huis. In onze showroom staan enkele voorbeelden zodat u gerichter een keuze kan maken.
 4. Offerte
  Nadat de keuze is gemaakt maken wij een uitgebreide offerte met eventuele opties.
 5. Inmeten
  Er wordt door ons op locatie ingemeten en overleg gepleegd m.b.t. vloerafwerking.
 6. Bespreken ontwerp
  Met de inmeetgegevens wordt m.b.v. een trappen-progamma een uitslag gemaakt en ter controle aangeboden. U kunt de trap in 3D bekijken bij ons op kantoor. Eventuele wijzigingen of onduidelijkheden kunt u aangeven.
 7. Productie
  Na goedkeuring wordt de trap in productie genomen.
 8. Plaatsen
  De trap wordt in onderdelen naar locatie getransporteerd en opgebouwd in het betreffende trapgat.

Theunissen Timmerfabriek fabriceert haar trappen conform het Bouwbesluit 2003 en volgens de NEN 3509 deel 1 en 2. (bekijk het bouwbesluit 2003 hier op de site van VROM).

U kunt het handboek Trappen tevens downloaden op onze download pagina.

trappen exclusief
trap laten maken
maatwerk trap hout

Traptreden voor metalen trap

Ook voor metalen trappen leveren wij houten traptreden in iedere houtsoort en uitvoering, voorzien van eventuele inkrozingen, voorzien van antislipprofielen in kunststof of r.v.s. uitvoering en eventueel voorzien van grondverf.

Neem contact op voor meer informatie

Advies over uw trap?

Neem contact met ons op, we denken graag met u mee!